Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Suriye'de Kürt nüfusunun yoğun olduğu şehirlerde yapılan yürüyüşler, yoğun katılım altında yapılarak yeni oluşuma toplumsal destek gösterisine dönüştü.Yürüyüşe katılanlar ellerinde Öcalan ve Barzani'nin fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüş güzergahı PKK ve Kürdistan bayrakları ile donatıldı.
Kürt Yüksek Heyeti'nin çağrısıyla 'Kürt Yüksek Heyeti benim temsilcimdir' sloganıyla yapılan yürüyüşler, başta Kobani, Afrin, Derik, Amude ve Tırbesıpi olmak üzere birçok şehirde gerçekleştirildi.
Kürt Yüksek Heyeti, Kürtleri uluslararası düzeyde temsil etmesi için Kamışlı'da Salı günü kuruluşunu ilan etmişti. Heyet içerisinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Batı Kürdistan Halk Meclisi (MGRK) ile Suriye Kürt Ulusal Meclisi (ENKS)'nden isimler yer alıyor.
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 17:51