Suudi Arabistan'da 3 Filipinliye MERS teşhisi
Filipinler hükümeti, Suudi Arabistan'daki farklı hastanelerde çalışan 3 Filipinliye MERS bulaştığını açıkladı
Ortadoğu
06.03.2015, 11:29 06.03.2015, 11:29

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Filipinler hükümeti, Suudi Arabistan'da farklı hastanelerde çalışan üç vatandaşının, corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS'e yakalandığını söyledi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Charles Jose, Suudi Arabistan'da çalışan Filipinli iki hemşireyle bir teknisyenin MERS'e yakalandığını ve tedavi altına alındıklarını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre, dünya genelinde 343 kişi MERS nedeniyle hayatını kaybetti.
MERS virüsü, ilk kez Suudi Arabistan'da Eylül 2012'de ortaya çıktı. MERS vakaları ve hastalık nedeniyle yaşanan ölümlerin çoğu da bu ülkede kaydediliyor.