Yemen ordusu Husilerden bir bölgeyi daha geri aldı
Yemen ordu birlikleri ile HDG, Ma'rib ilinin batısındaki "Cebel Heyelan" bölgesinin büyük bir kısmını ele geçirdi

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Yemen'de ordu birlikleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG), Marib ilinin batısındaki "Cebel Heyelan" bölgesinin büyük bir kısmını ele geçirdiği bildirildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği HDG ve ordu güçleri, birkaç cepheden Şii Ensarullah Hareketinin (Husiler) kontrolündeki Cebel Heyelan noktasına saldırı düzenledi.
Kaynaklar, askeri güçlerin kentin batısına uzanan stratejik bölgenin doğusundaki büyük bir kısmın ele geçirildiği ve halen devam eden çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğu bilgisini verdi.
Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.