Gürsel Tekin'den CHP'de operasyon sinyali
Genişletilmiş yetkilerle CHP Genel Sekreterliğine getirilen Gürsel Tekin, başarısız olan il ve ilçe başkanlarının bedelini ödeyeceğini belirterek operasyon sinyali verdi

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Yerel seçimlerden sonra tartışmaların bitmediği CHP'de yapılan yönetim değişikliğinin ardından gözler yetkileri artırılarak göreve getirilen Gürsel Tekin'e çevrildi. Önder Sav dönemindeki genel sekreterlik benzeri bir koltuğa oturan Tekin, partide önemli değişikliklerin sinyalini verdi. Tekin “sandığa sahip çıkmayan il başkanının bedelini ödeyeceğini” belirtti
Birgün Gazetesi'nden Sebahat Karakoyun'un sorularını yanıtlayan Tekin "MYK’de değişiklik yapıldı. Parti örgütlerinde de değişikliğe gidileceğinden söz ediliyor. Böyle bir düzenleme yapacak mısınız?" şeklinde bir soru üzerine, "Geçmiş dönemlerde olduğu gibi “Ahmet gitsin, Mehmet gelsin” beklentisine uygun bir değişiklik olmayacak. Daha çok sistem ve kural işleyecek. İyi sistemi kurduğunuzda sistem aynı zamanda iyi insan yaratacaktır. Çalışanla çalışmayan birbirinden ayrılacaktır. Üyeliğin temel kuralı aidattır. Hele de sosyal demokrat partilerde... Her ay 1 TL aidat ödemiyorsa partinin eylemlerinde, etkinliklerinde yoksa onun seçme hakkının da olmaması gerekir. Sandık başlarında görev almamış olanın partinin kaderini tayin etmesine, partinin geleceğiyle ilgili konularda söz sahibi olmasına izin vermeyeceğiz." dedi.
Tekin, il ve ilçe örgütleriyle ilgili değişiklik için ise, "Birçok ilde ciddi sıkıntılar yaşandı. Bunun kaynağının ne olduğunu tespit etmeye çalışacağız. Kimin eksiği varsa gereği yapılacak. CHP’de artık ceza ve ödül sistemi çalıştırılacak. Seçim sonrası yapılan parti içi değerlendirmelerde tüzük değişikliğine ilişkin talepler de dile getirilmişti." diye konuştu.