Kılıçdaroğlu'ndan 'tokalaşmamaya' ilk yorum
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini sıkmamasıyla ilgili olarak elleri ve gönlünün temiz olduğunu savundu

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM)'nin kuruluş yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elini sıkmadan geçmesi ile ilgili olarak "Ellerim de gönlüm de temiz" dedi.
AYM'nin 54'üncü kuruluş yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yan yana uzun bir aradan sonra ilk kez görüntülendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi geçerken ayağa kalkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadı.
Kılıçdaroğlu konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplarken "Ellerim de temiz, gönlüm de temiz, kalbim de temiz" diyerek kin tutmamak gerektiğini ifade etti:
"Sayın Cumhurbaşkanı'nın el sıkmama konusu çok önemsenecek bir konu değil. Şöyle bakıyorum ben, bu topraklar Mevlana'yı yetiştirdi, Hacı Bektaşi Veli'yi yetiştirdi, Yunus Emre'yi yetiştirdi. Bu topraklarda bize kin tutmamamız gerektiğini söylediler. Kinin insana özgü bir olay olmadığını bize öğrettiler. Ben o gelenekten geliyorum, o inançtan geliyorum. Ellerim de temiz, gönlüm de temiz, kalbim de temiz. Kim, başkaları yüreğinde besliyorsa onu herhalde insan yerine koymamak lazım."