banner39

PM'ye giremeyen Gürsel Tekin'den ilk açıklama

86'ncı sırada kalarak CHP Parti Meclisi'ne giremeyen Gürsel Tekin bunu bir nöbet değişimi olarak nitelendirdi

Politika 18.01.2016, 13:19 18.01.2016, 14:24
PM'ye giremeyen Gürsel Tekin'den ilk açıklama

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

CHP Kongresi’nde Parti Meclisi (PM) listesine giremeyen parti genel sekreteri Gürsel Tekin bunun bir nöbet değişimi olduğunu söyledi.

Gürsel Tekin CHP Parti Meclisi seçimlerinde 245 oyla 86'ncı sırada kalıp PM'ye giremedi. Sonuçları değerlendiren Tekin, "Bu bir nöbet değişimidir. Delegelerin tercihine saygı duyuyorum. 'Öteki Türkiye'yi dolaşmaya başlayacağım" dedi.

Radikal'in haberine göre; Kurultay sonucunu 'nöbet değişimi' olarak nitelendiren Tekin şunları söyledi:

“6 yıl şerefle parti yönetiminde görev yaptım. Şu anda da CHP milletvekiliyim. Partimin iktidara gelmesi için bir milletvekili olarak çalışmaya devam edeceğim. Bundan sonra başka arkadaşlar o makamlarda görev yapacak. Bizi daha önce seçen de delegelerdi. Seçtiği zaman iyi seçmediği zaman kötü olmaz. Delegelerin takdiridir, saygı duyuyorum."

Bundan sonraki yol haritasıyla ilgili de konuşan Gürsel Tekin, "Yönetim görevinde olduğum süreçte yapamadığım 'Öteki Türkiye'yi dolaşmak gibi bir projem var onu gerçekleştireceğim. Kentleri rant uğruna talan eden imar lobisi ve çetelerle mücadele edeceğim" dedi.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?