Türkiye ve dünya gündeminde bugün / 30 Nisan 2022
Rusya-Ukrayna Savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.

SİYASET
1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Düziçi, Bahçe ve Hasanbeyli belediyelerini, Valiliği, Osmaniye Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, iftar programına katılacak.
(Osmaniye/12.00-18.45)
2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İttifak Holding Konyaspor-Fatih Karagümrük maçını izleyecek, AK Parti Konya İl Başkanlığının iftar programına katılacak, Bedesten'de esnafı ziyaret edecek.
(Konya/16.00/19.46/21.45)
3- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valiliğe ziyarette bulunacak, Isparta İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek.
(Isparta/17.30/17.45)
EKONOMİ FİNANS
1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Batman Toplu Açılış ve GAP Projeleri İmza Töreni'ne, AK Parti İl Başkanlığının iftar programına katılacak.
(Batman/14.00-19.11)
2- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bazı ziyaretler gerçekleştirecek, tarım sektörü temsilcileriyle toplantı yapacak, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek.
(Kahramanmaraş/13.00-18.45)
3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları Açılış Töreni'ne katılacak, çeşitli ziyaretlerin ardından Pınarhisar'da halk iftarı programına iştirak edecek.
(Kırklareli/15.00-21.00)
DÜNYA DİPLOMASİ
1- Rusya-Ukrayna Savaşı ve uluslararası yansımaları izleniyor.
KÜLTÜR SANAT
1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Roma'nın Sınır Garnizonu Zerzevan Kalesi Sergisi'nin ve Feqi'den Tuale Resim Sergisi'nin açılışını yapacak, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Kürtçe Klasik Eserler Ortak Yayın Protokolü İmza Töreni'ne, "İki Nehrin Buluşması" belgesel film gösterimine, Doğunun Kanatları Konseri'ne ve iftar programına katılacak.
(Diyarbakır/11.00-19.20)