İnternetten şantaja 21 yıl hapis cezası verildi
Adana'da internet üzerinden çocuk yaştaki iki kız öğrenciye şantaj yapan şahsa sadece bir kişiye yönelik eylemi için 21 yıl hapis cezası verildi. Dava devam ediyor.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Adana'da internet ortamında işlenen suçlara verilen cezalara örnek teşkil edecek bir karar verildi. İnternet üzerinden çocuk yaştaki kızlara şantaj yapan bir kişiye sadece bir kişiye yönelik eylemler için 21 yıl hapis cezası verildi. Şahsın diğer kişiyle ilgili şantaj davası ise devam ediyor.
41 yaşındaki Murat İ., internette 'Umut Ö.' adını kullanarak lise öğrencisi iki kızla tanıştı. Aynı dershaneye giden kız öğrenciler E.G. ile M.K.'ya "Görüştüğümüzü ailene söyleri" tehdidiyle çıplak fotoğraflarını göndermelerini istedi.
Kızlar da Murat İ.'nin dediğini yaptı. E.G.'nin bunu anlattığı M.K. da aynı şeyin kendisine de yapıldığını söylemesi üzerine kızlar durumdan ailelerini haberdar etti. Ailelerin şikayeti üzerine harekete geçen polis, Murat İ.'yi yakaladı.
Tutuklanan Murat İ. hakkında, 'Şantaj, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hile kullanarak cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından iki ayrı davada 73 yıla kadar hapsi istendi. E.G.'ye yönelik suçlamalarla ilgili yargılandığı Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan sanığa cinsel istismardan 16, hürriyeti kısıtlama suçlarından 5 yıl olmak üzere toplam 21 yıl hapis cezası veren mahkeme, cezada herhangi bir indirime gitmedi.
Sanığın diğer kız çocuğuyla ilgili davası ise sürüyor.