banner39

Sıcaklıklar yağışlı bölgelerde azalıyor

Hava sıcaklığı yağış alan bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yurt Haberleri 12.07.2011, 09:33 12.07.2011, 09:33
Sıcaklıklar yağışlı bölgelerde azalıyor

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Salı) öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Sivas, Samsun, Ordu, Bolu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların bugün (Salı) öğleden sonra Erzurum, Kars ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı yağış alan bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bugün (Salı) öğleden sonra Erzurum, Kars ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Türkiye İsveç'in NATO üyeliğine onay vermeli mi?